MijnZorgPeiler is goed inzetbaar als het gaat om meten van de tevredenheid van de cliënten binnen de wijkverpleging. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de ervaringen van cliënten te meten. U kunt ervoor kiezen om de cliënten te interviewen. Van Loveren & Partners heeft daarvoor erkende ervaren interviewers. Ook kunnen we uw medewerkers een training geven, zodat zij de interviews kunnen afnemen in MijnZorgPeiler. De resultaten per cliënt zijn terug te vinden in MijnZorgPeiler en op teamniveau.
U kunt ervoor kiezen om eens per jaar de PREM Wijkverpleging te meten bij uw cliënten, maar u kunt het ook integreren in uw proces. Zo kunt u bijvoorbeeld de vragenlijst integreren in uw halfjaarlijkse evaluatiegesprekken met de cliënt. De resultaten ziet u terug in MijnZorgPeiler. Dit kan op individueel niveau, maar ook op locatie of teamniveau.
Cliënttevredenheidsonderzoek met de PREM Wijkverpleging
Elk jaar is het verplicht om de PREM Wijkverpleging uit te voeren. Deze meting kan volledig in MijnZorgPeiler. Voor meer informatie kijk op premwijkverpleging.nl.
Als organisatie kunt u zelf meten via MijnZorgPeiler. De cliënten krijgen een online vragenlijst, die gekoppeld is aan uw ECD. In MijnZorgPeiler wordt er een uitnodiging verstuurd via de cliëntomgeving. Ook kunt u telefonische of mondelinge interviews laten afnemen door medewerkers van een zorgorganisatie. Zij noteren de resultaten dan in MijnZorgPeiler.
Ook kunt u ervoor kiezen om de meting te doen met ondersteuning van Van Loveren & Partners. Het enige wat u moet doen is de klantgegevens doorsturen en daarna regelen wij alles van A tot Z. Wij versturen de uitnodiging via de mail of post naar de cliënten. Uiteindelijk ontvangt u de schriftelijke dataverzameling per post met daarbij ook de rapportage in MijnZorgPeiler.
Praktijkvoorbeelden
- Continu onderzoek: schriftelijk, maandelijks benaderen van cliënten die in die maand in zorg zijn gekomen. Resultaten komen op teamniveau in MijnZorgPeiler terug
- Continu onderzoek: voorafgaand aan zorgevaluatie een digitale uitnodiging met schriftelijke reminder, via MijnZorgPeiler. Cliënt kiest ervoor of een meting wel of niet anoniem is, individueel rapport in het ECD. Zorgmedewerkers nemen de resultaten mee in de zorgevaluatie en op teamniveau.
- Continu onderzoek: maandelijks cliënten telefonisch benaderen. Gesprekken bieden meer diepgang en aanknopingspunten. Resultaten komen in MijnZorgPeiler terug. Indien gekoppeld aan de zorgevaluatie kan dit ook op individueel niveau, met rapport in het ECD. De cliënt kiest ervoor of een meting wel of niet anoniem is.
U kunt ervoor kiezen om extra vragen toe te voegen aan de vragenlijst vanuit Positieve Gezondheid.
het ECD is gekoppeld aan MijnZorgPeiler
- Van Loveren & Partners faciliteert (met MijnZorgPeiler) de uitnodigingen, dataverzameling en datastromen
- Resultaten komen beschikbaar in MijnZorgPeiler (als DWH, detail-dashboards, rapportage en centrale hub)
Rapportage:
- Online rapportage in MijnZorgPeiler met uitgebreide filtermogelijkheden
- Online (team)dashboard in MijnZorgPeiler; met gedetailleerde resultaten en benchmark
- Resultaten via MijnZorgPeiler teruggekoppeld naar eigen BI-omgeving
Zelfredzaamheid
Zelfredzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel bij overheid, gemeentes en zorgaanbieders. Maar hoe meet je de zelfredzaamheid? Hoe zelfredzaam is de cliënt of burger? Wat wil hij bereiken? Wat kan hij zelf? Wat kan hij met hulp van zijn sociaal netwerk? En wat kan of moet de professional toevoegen? Op deze vragen geeft onze Monitor voor Zelfredzaamheid en Participatie (MvZP) een antwoord.
Wilt u meer informatie over de monitor van Zelfredzaamheid? Klik dan hier.
Teamdashboard
In het Dashboard van MijnZorgPeiler voor teams staat alle stuurinformatie op één plek. Zo hebt u inzicht in ervaringen van cliënten (op basis van een CTO). Dit kunt u zelf aanvullen met informatie over teamsamenstelling, indicaties, financiën, verzuim en werkdruk.
Dashboard in MZP voor teams. Alle stuurinformatie op één plek.
Inzicht in ervaringen van cliënten (op basis van een CTO), onder andere aan te vullen met informatie over teamsamenstelling, indicaties, financiën, verzuim en werkdruk.
Belastbaarheid Mantelzorgers
MijnZorgPeiler kunt u inzetten als meetinstrument voor het meten van belastbaarheid van mantelzorgers.
De vragen zijn te koppelen aan ECD. Vanuit het ECD kunt u de vragenlijst starten. Ook zijn de individuele resultaten opneembaar in ECD. Op deze manier wordt het teamniveau, het organisatieniveau en de ontwikkeling helder in kaart gebracht.
Voor het meten van de belastbaarheid van de mantelzorgers zijn er drie instrumenten beschikbaar in MijnZorgPeiler:
- CSI (Caregiver Strain Index) wordt ingezet als eenvoudig basisinstrument. Het zijn dertien vragen die met ja of nee kunnen worden beantwoord. De CSI biedt veel voordelen, omdat het snel en makkelijk af te nemen is. Het invullen van de test kost ongeveer vijf minuten Het afkappunt ligt bij een score van zeven keer ‘ja’. En als iemand zeven keer of meer een vraag met ‘ja’ beantwoordt, dan is er sprake van overbelasting.
- EDIZ (Ervaren Druk door Informele Zorg-plus) wordt ingezet voor meer gedetailleerde scores.
Deze vragenlijst is ontwikkeld in Nederland door Anne Margriet Pot en is wetenschappelijk gevalideerd. De EDIZ-plus wordt door meerdere zorginstellingen gebruikt. De zinnen mogen niet veranderd worden, omdat de uitslag dan niet meer klopt. U laat de mantelzorger zelf het blad invullen met vragenlijst Ervaren Druk door Informele Zorg-plus (EDIZ-plus). Dit duurt slechts vijf minuten
- Pharos als instrument bij laaggeletterde ouderen/naasten. Deze checklist is gebaseerd op een drie minuten check voor mantelzorgers. De checklist is ontwikkeld door Markant (centrum voor mantelzorg in Amsterdam). Dit instrument is het meest geschikt voor mensen die laaggeletterd zijn.
Er wordt echt naar u geluisterd en we zullen dan ook samen kijken hoe we dit proces gaan laten verlopen, hoe de teams er ook echt wat van leren en hoe we het gaan laten terugkomen in het dossier, beleid en/of rapportage.